maniek Napisano 31 Stycznia 2021 Zgłoszenie Napisano 31 Stycznia 2021 Teraz po mrozach od takich skoczków na giełdach będzie dużo towaru Cytuj
Gość piotrosek Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 mróz swoje zrobił mam znajomego co ma wielkie piwnice wchodzi tam około 20 przyczep w tym roku nie chciało mu się sypać to zrobił pryzmę oczywiście wszystko dobrze po obkładał słomą ale jak gadałem z nim to i tak mróz już swoje zrobił i żalił się ze gryzonie strasznie dokuczają szczury porobiły w ziemniakach kanały i siedzą i gryzą nie miłosiernie Cytuj
Gość Master Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 W sumie to i może dobrze . Ludzie nie będą się martwić gdzie to sprzedać i mróz załatwi sprawę ! Cytuj
Gość PYRA Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 3 godziny temu, Gość Master napisał: W sumie to i może dobrze . Ludzie nie będą się martwić gdzie to sprzedać i mróz załatwi sprawę ! Tak a pieniądze z nieba spadną Cytuj
Gość Enolofos Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 3 godziny temu, Gość Master napisał: W sumie to i może dobrze . Ludzie nie będą się martwić gdzie to sprzedać i mróz załatwi sprawę ! Niech zgadnę - jesteś bardzo lubiany przez sąsiadów? Cytuj
Gość konefał Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 2 godziny temu, Gość PYRA napisał: Tak a pieniądze z nieba spadną A jak nie będzie miał gdzie sprzedać to pieniądze też mu z nieba spadną. 1 godzinę temu, Gość Enolofos napisał: Niech zgadnę - jesteś bardzo lubiany przez sąsiadów? Jak komuś się lepiej powodzi to zaraz sąsiedzi go nie lubią, takie to polskie piekiełko, lepiej niech każdy w swoją michę patrzy. Cytuj
Gość Master Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 2 godziny temu, Gość Enolofos napisał: Niech zgadnę - jesteś bardzo lubiany przez sąsiadów? W czym masz problem ? W moim regionie akurat dominuje uprawa warzyw korzeniowych , ziemniaka sadzę ja i jeszcze jeden gość we wsi . To co napisałem , to szczera prawda ! Lepiej będzie jak mróz zrobi robotę , bo jaki jest sens oddawać towar 2-3 zł za worek ? Liczyłeś koszt produkcji ? Cytuj
Gość ELC Napisano 1 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Lutego 2021 Jakie 3 zł za worek? Eksport na Ukrainę daje od 40 do 60 gr netto a więc w czym problem? I dzwonią cały czas Cytuj
Gość Enolofos Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Lutego 2021 10 godzin temu, Gość Master napisał: W czym masz problem ? W moim regionie akurat dominuje uprawa warzyw korzeniowych , ziemniaka sadzę ja i jeszcze jeden gość we wsi . To co napisałem , to szczera prawda ! Lepiej będzie jak mróz zrobi robotę , bo jaki jest sens oddawać towar 2-3 zł za worek ? Liczyłeś koszt produkcji ? Liczysz że komuś zgnije a ty drogo sprzedasz. Super kalkulacja, taka katolicka ? Cytuj
Gość Rolnik z Wielkopolski Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Lutego 2021 29 minut temu, Gość Enolofos napisał: Liczysz że komuś zgnije a ty drogo sprzedasz. Super kalkulacja, taka katolicka ? Nie mam ziemniaków w magazynie i sprawa mnie za bardzo nie dotyczy, ale nie wyjeżdżajcie z katolicyzmem i tym podobne. Master przecież ma świętą rację... Gdyby każdemu połowa zmarzła to każdy miałby dwa razy więcej pieniędzy.... Cytuj
Gość Master Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Lutego 2021 29 minut temu, Gość Enolofos napisał: Liczysz że komuś zgnije a ty drogo sprzedasz. Super kalkulacja, taka katolicka ? Po pierwsze , to jestem Chrześcijaninem , po drugie połowę tego co miałem obsadzone sprzedawałem na wczesnego a drugą połowę wsadziłem do przechowalni i od września do teraz wysprzedałem wszystko ! Teraz będę kupował ziemniaka , bo wożę towar w góry . Nie wiem czemu jesteś taki pobudzony , może u ciebie coś nie tak z ziemniakiem i wyładowujesz swoją frustrację na forum ? W sumie , to nie moja sprawa ale jak już wyszłeś z tematem wiary , to chyba islamista jesteś ? Prawo szariatu praktykujesz ? Cytuj
Gość Master Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Lutego 2021 9 godzin temu, Gość ELC napisał: Jakie 3 zł za worek? Eksport na Ukrainę daje od 40 do 60 gr netto a więc w czym problem? I dzwonią cały czas Wiem , że jest duży popyt na naszego ziemniaka ze strony Ukraińców , nawet był artykuł u nich , że nasz Polski jest lepszy jakościowo od ich ziemniaka i cenowo tańszy . Problem jest w tym , że na eksporcie uratują się tylko duzi gracze , ponieważ Ukraińców interesują tylko oferty tirowe ! Następny problem , to fito . Konkluzja z tego jest taka ,że opłaca się eksportować , ale trzeba mieć dużo ziemi , jednolity towar , zdrowy bez chorób oraz miejsce do przechowania . Mali gracze niestety w tym roku nie wygrają . Cytuj
Gość Enolofos Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Lutego 2021 2 godziny temu, Gość Master napisał: Po pierwsze , to jestem Chrześcijaninem , po drugie połowę tego co miałem obsadzone sprzedawałem na wczesnego a drugą połowę wsadziłem do przechowalni i od września do teraz wysprzedałem wszystko ! Teraz będę kupował ziemniaka , bo wożę towar w góry . Nie wiem czemu jesteś taki pobudzony , może u ciebie coś nie tak z ziemniakiem i wyładowujesz swoją frustrację na forum ? W sumie , to nie moja sprawa ale jak już wyszłeś z tematem wiary , to chyba islamista jesteś ? Prawo szariatu praktykujesz ? Chyba nie czytasz tego co wypisujesz, więc i ja na to nie liczę. Aby było w temacie - wczorajsza oferta 5,5/15 żółty 4,5+ spaletyzowane . Cytuj
Gość ELC Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Lutego 2021 Hola hola, jacy mali? To po 1500kg macie tych ziemniaków i urzadzacie tu taki płacz? Do młodych daleka droga, nie wiadomo jaka aura a ziemniaki idą, co innego kapustą choć zaczynają się pytania Cytuj
Gość PYRA Napisano 2 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Lutego 2021 Ukraina uratowała nam d*pę i tyle w temacie Cytuj
Gość Jan Napisano 3 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 3 Lutego 2021 Telefony dzwonia za ziemniakiem zainsteresowanie mocne juz placa 45 gr Cytuj
Gość rolnik Napisano 3 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 3 Lutego 2021 45 gr za jaki towar, jakie ilości? równie dobrze można napisać ze zainteresowanie duże i ludzie już płacą po 1,29zl, szkoda tylko ze w marketach Cytuj
Gość Młody rolnik Napisano 3 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 3 Lutego 2021 Potwierdzam komentarz Jana 0.45gr ilosci tir kaliber 0.45 oczywiscie z badaniem bo bez na kraj to 0.27-0.30 Cytuj
Gość Zenek Napisano 3 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 3 Lutego 2021 Trzeba już ziemniaka sadzić pod włóknine .Już pora Cytuj
Gość Enolofos Napisano 3 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 3 Lutego 2021 5 godzin temu, Gość rolnik napisał: 45 gr za jaki towar, jakie ilości? równie dobrze można napisać ze zainteresowanie duże i ludzie już płacą po 1,29zl, szkoda tylko ze w marketach Tak jest ale fito i fakturą. Cytuj
Gość Gosc. Napisano 3 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 3 Lutego 2021 Co jeszcze wymyślicie oprócz przemarzniętych ziemniaków i eksportu na Ukrainę? Zmyślonymi bajeczkami ceny nie podniesiecie bo handel ziemniakami leży. Cytuj
Gość Gosc Napisano 3 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 3 Lutego 2021 I się nie podniesie w tym sezonie . Cytuj
Gość Kupiec Napisano 3 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 3 Lutego 2021 3 godziny temu, Gość Gosc. napisał: Co jeszcze wymyślicie oprócz przemarzniętych ziemniaków i eksportu na Ukrainę? Zmyślonymi bajeczkami ceny nie podniesiecie bo handel ziemniakami leży. Ale jeśli sprawdzą się pogody na luty i faktycznie będzie trzymał mróz to w marcu handel ruszy, bo sporo towaru nie będzie się nadawało. Cytuj
Gość polak Napisano 3 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 3 Lutego 2021 witam ja też miałem 2 telefony co szukają ziemnika za granicę mi już zostało nie dużo ich interesują ilości tirowe więc co nie którzy wypchną towar ważne ze coś się dzieje, i co niektórzy jakieś pieniądze odzyskają. jakby jeszcze odblokowali restaurację itp to by wszystko ruszyło Cytuj
Gość Młody rolnik Napisano 4 Lutego 2021 Zgłoszenie Napisano 4 Lutego 2021 Gość Gosc. Napisano 11 godzin temu Co jeszcze wymyślicie oprócz przemarzniętych ziemniaków i eksportu na Ukrainę? Zmyślonymi bajeczkami ceny nie podniesiecie bo handel ziemniakami leży. Czemu zaklinacie rzeczywistosc? Eksport idzie na Ukraine i tego sie nie ukryje i to w duzych ilosciach. Ja zaczalem wysylac w listopadzie i do tej pory ciagle idzie i mam wrazenie ze popyt sie zwieksza bo cena rosnie. Aktualnie koncze prawie sezon jutro laduje na UA i zastaja mi dwa tiry. 80% towaru poszlo na wschod. Oczywiscie badania musza byc i to wielu ludzi dyskwalifikuje z eksportu a nasi handlarze to wykorzystuja. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi