Gość chłop Napisano 2 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 2 Lipca 2019 u mnie póki co plantacje zielone wczoraj i dziś trochę popadało pod krzem od 6 do 11 sztuk co prawda małe wielkość sadzeniaka ale przyrasta . Holandia Niemcy Zachodnie suszy nie ma plantacje nawadniane i zielone do bólu ale Niemcy Wschodnie to już inna bajka plonów nie będzie . O jakim nachapaniu ty mówisz ...... połowa nie zapłaci za sadzeniaki a druga połowa zwiększy nasadzenia i kasę wyda ... , mądry który zbierze w tym roku z pola i zostawi na koncie..... zgadzam się że ta wysoka cena spowoduje że ludzie zaczną jeść zamienniki w postaci kaszy i ryżu ale na to nie mamy wpływu... dziś jest moment dla rolnika i trzeba ciągnąć ile się da bo może to ostatni rok za zarobek na najbliższe 5 lat.....gonić cwaniaków z podwórka i bez kasy nie dawać.. Cytuj
Gość Lis Napisano 2 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 2 Lipca 2019 Widać Panowie ze się z uprawy ziemniaków nie utrzymujecie. Wtedy łatwo tak sobie pisać.Gdzie jesteście jak są po 2 zł za worek? Cytuj
Gość Sieradzak Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2019 18 godzin temu, Gość chłop napisał: u mnie póki co plantacje zielone wczoraj i dziś trochę popadało pod krzem od 6 do 11 sztuk co prawda małe wielkość sadzeniaka ale przyrasta . Holandia Niemcy Zachodnie suszy nie ma plantacje nawadniane i zielone do bólu ale Niemcy Wschodnie to już inna bajka plonów nie będzie . O jakim nachapaniu ty mówisz ...... połowa nie zapłaci za sadzeniaki a druga połowa zwiększy nasadzenia i kasę wyda ... , mądry który zbierze w tym roku z pola i zostawi na koncie..... zgadzam się że ta wysoka cena spowoduje że ludzie zaczną jeść zamienniki w postaci kaszy i ryżu ale na to nie mamy wpływu... dziś jest moment dla rolnika i trzeba ciągnąć ile się da bo może to ostatni rok za zarobek na najbliższe 5 lat.....gonić cwaniaków z podwórka i bez kasy nie dawać.. Zostawić na koncie... - zimą też ta śpiewka była żeby odkładać bo w tym roku się dołoży, warzywa też miały być za darmo, nie mam mądrych i proroków Cytuj
Gość Xxx ziemniaki Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2019 Jak dziś bronisze i łódź? Cytuj
Gość chłop Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2019 ciesz się że susza bo za 2 zł za worek by były przy tych nasadzeniach a szczególnie w Sieradzu........ i ja też na tym bym dostał po d*pie choć mam ceny minimalne w umowach Cytuj
Gość Luki Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2019 Jak krk dziś ziemniak, cebula? Cytuj
Marcin Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2019 Jest szaleństwo za ziemniakiem, cena 24-25zł za worek z domu za żółtego staje się realna. Panowie podnoście ceny bo sytuacja na polach jest katastrofalna! Cytuj
Sieradzak Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2019 W poniedziałki za ziemniaki na polu 250 worków na dwa słowa dostałem 26zl.Mogł by ktoś napisać jaka cena na Łodzi. Cytuj
Gość gosc Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2019 ja przestalem kopac bo gdzie do zimy a poki leciny sa jeszcze w miare zielone to niech rosna. na miejscu wiem ze placa 24 zl worek Cytuj
Gość Jacek Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2019 Ja jestem z okolic Wielunia i u nas po ostatnich opadach szykuje sie nadprodukcja, więc nie chce mi się wierzyć, że pare kilometrów dalej na Sieradzu taka susza Cytuj
Gość Wiki Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2019 Godzinę temu, Marcin napisał: Jest szaleństwo za ziemniakiem, cena 24-25zł za worek z domu za żółtego staje się realna. Panowie podnoście ceny bo sytuacja na polach jest katastrofalna! Tyle to było tydzień temu teraz lekko 27-30 Cytuj
Gość Kolins Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2019 Jakie szaleństwo 24-25 zobaczycie pozna jesienią i zimą 2.5-3zł za kg czyli 45zł worek Cytuj
Gość Podlasin Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2019 Bardzo ładne ceny podajecie tylko szkoda że nie ma co nakopać a te 45 zeta na zimę jak by patrzył po naszej okolicy to za lulke. Cytuj
Gość KRZYSZTOF Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2019 53 minuty temu, Gość Jacek napisał: Ja jestem z okolic Wielunia i u nas po ostatnich opadach szykuje sie nadprodukcja, więc nie chce mi się wierzyć, że pare kilometrów dalej na Sieradzu taka susza U mnie koło Środy Wielkopolskiej również deszczu co niemiara i plon 40 - 50 ton na luzie na późnym bedzie, moim zdaniem cena lada moment poleci w dół jak wszyscy zaczną kopać i się okaże, że jednak troche tego kartofla urosło Cytuj
Marcin Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2019 Kolego powyżej nie siej zamętu i podpisuj się jako jedna osoba a nie raz jesteś Jacek z okolic Wielunia a innym razem KRZYSZTOF ze Środy itd... Pamiętaj, że istnieje coś takiego jak numer IP więc Cię sprawdzić to dla mnie żaden problem. Pozdrawiam Mokrsko Cytuj
Gość sieradzak Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2019 na sieradzu spadlo 4l / m2 deszczownie chodza caly czas Cytuj
Gość Lis Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2019 No i wszystko w temacie. To samo IP ta sama propaganda ze będzie duuuzo i tanio.Handlarz. Cytuj
Gość Wroblew. Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2019 Na Wieluniu niby deszczu dużo to i powinno towaru być sporo A w Katowicach na ich giełdzie dzwonią żeby przywozi bo brakuje ziemniaka Cytuj
Gość Lis Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2019 Jednorazowe nawet dużo deszczu nie powoduje ze towaru jest sporo. Pyry w 24 godziny nie rosną tylko prze kilka mcy. Cytuj
Gość Producent Napisano 3 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2019 Koło Wielunia mało kto podlewa gdyż ten rejon jest nie zapatrzony w studnie jak okolice blaszek. A deszczu przez czerwiec spadło 10l. I teraz po tych zapowiadanych ulewach też 8 do 15 zależy jak zajęła fala. Gdzieś przed bożym ciałem przeszła burza punktowo to zajęło jedną dwie wioski i to wszystko. Późnych kartofli nie ma bez nawodnienia a nawet jak za tydzień przyjdzie deszcz to już za późno. Nawet sadzeniaków nie będzie bo sama lulka. Cytuj
Sieradzak Napisano 4 Lipca 2019 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2019 Łódź od 25 do 27.Troche towaru jest ale schodzi w miarę szybko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi