Gość Plock Napisano 12 Marca 2019 Zgłoszenie Napisano 12 Marca 2019 Dla parobka miminum 30zl na godzine .To wtedy moglby jeden dzien pracowac a reszte walic dyngs Cytuj
Gość Polo Napisano 30 Maja 2019 Zgłoszenie Napisano 30 Maja 2019 W dniu 8.03.2019 o 17:28, Gość dżastin bimber napisał: Po pierwsze nie wyzywaj kolegi od baranów. Po drugie 500+ zostało wprowadzone po to aby kupić głosy biedoty, jeżeli ktoś tego nie widzi to dalej niech nie czyta. Po trzecie ten dodatek u ludzi normalnie zarabiających nie ma wpływu na ich decyzję czy będą mieli więcej dzieci czy nie. Najwięcej dzieci za 500+ urodzi się w rodzinach patologicznych gdzie ani matka ani ojciec nie chcą pracować i przeważnie żyją z wszelkich możliwych do wyciągnięcia form pomocy społecznej. Ich dzieci z dużym prawdopodobieństwem będą tak samo pasożytnicze więc nie licz że w przyszłości będą z nich pracownicy. Prawda Cytuj
Gość elzbieta Napisano 30 Maja 2019 Zgłoszenie Napisano 30 Maja 2019 Nie wysilajcie się komentarzami o 500+ itp bo to nie jest żadna przyczyna. Przyczyną jest to,że nikt nie chce w polu robić. Trzeba się z tym pogodzić i samemu brać się do roboty albo ograniczyć pracochłonną produkcję. Innego wyjścia nie macie. A i ceny będą dla Was lepsze. Cytuj
Gość Xyz Napisano 2 Czerwca 2019 Zgłoszenie Napisano 2 Czerwca 2019 Ile placicie pracownika na sadzarce,? Jak stawki dla Ukraińców? Cytuj
Gość Marcin Napisano 12 Października 2019 Zgłoszenie Napisano 12 Października 2019 hej a Ja jestem parobkiem u rolnika i się wcale tego nie wstydzę pracuje uczciwie i robię to co lubię Cytuj
Gość wzw Napisano 13 Października 2019 Zgłoszenie Napisano 13 Października 2019 W dniu 10.03.2019 o 19:44, Gość Igor8 napisał: Jak czytam te wasze komentarze to nie wiem czy plakac czy sie smiac. Tak was bardzo boli 500zl na dzieci a zastanowcie sie wszyscy ile dostaja rodzice pieniedzy na dziecko na zachodzie Europy i w Uni. No wiecie?? To wam napisze 5 lub 6x tyle co u nas i re zasilki maja od 20 lat a my raptem od 3 lat. Rzad ma i daje a jesli wam nie pasuje bo to niby wasze podatki to zamykajcie wasze dzialalnosci i jazda do roboty do kogos skoro pracownik ma tak cudownie a pracodawca jest okradany przez panstwo. Masz rację !!! Zacznijmy szanować naszą pracę i będzie nas stać na godną zapłatę pracownikowi, a tak większość chce zatrudniać za najniższą krajową i to sezonowo. Sprzedajemy jeden przez drugiego aby tylko sprzedać a potem lament że zyski małe !!! Szanujmy swoją pracę i naszych pracowników !!! Cytuj
Gość Michał Napisano 17 Kwietnia 2021 Zgłoszenie Napisano 17 Kwietnia 2021 W dniu 2.03.2019 o 21:13, Gość Gość konsument napisał: Jak zabiorą 500+ to się znajdą ręce do roboty. Jak nie dawali tej zapomogi to nie było problemu wziąć ludzi do zbierania ziemniaków i warzyw. A napisz ile umożyli ci za sprzęt nowy auto 10 procent upust dla rolnika Cytuj
Gość rychu Napisano 28 Kwietnia 2021 Zgłoszenie Napisano 28 Kwietnia 2021 1000+ majo dac juz mowili pis da Cytuj
Gość rychu Napisano 28 Kwietnia 2021 Zgłoszenie Napisano 28 Kwietnia 2021 W dniu 17.04.2021 o 20:33, Gość Michał napisał: A napisz ile umożyli ci za sprzęt nowy auto 10 procent upust dla rolnika mojo dac 1000+ a odebrac 500+ juz pis zapowiada i zrobi Cytuj
Gość gfhj Napisano 31 Maja 2021 Zgłoszenie Napisano 31 Maja 2021 Teraz będzie 1000+ na kolejną żonę. Cytuj
Gość Ekonomista Napisano 6 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 6 Lipca 2022 Jakie stawki dajecie swoim pracownikom przy zbiorach, plewieniu itp? Za 20zl nikt w tym roku nie chce przychodzic. Rok temu jeszcze po 15-16 przychodzili. Trzeba chyba interes zwijac bo płacić 25zl za prace nie wymagające umiejętności to za dużo. Zamiast warzyw kukurydzą i święty spokój Cytuj
Gość Gość Napisano 6 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 6 Lipca 2022 Tanie napoje wyskokowe i piwa dla żuli w niezmiennej cenie także pracowników inflacja nie dotyczy. Jeść za dużo nie musza, byle paliwo do żołądka zatankować. Rozdawnictwo i socjal trwają w najlepsze. Mieszkanie socjalne jest, węgiel przywiozą, rachunki zapłacą, zapomogę dostaną. A nawet jeżeli to za mało to przyjdzie parę koszyków truskawki zbierze i podziękuję bo już na dwa bełty jest. Kto robotny to poszedł do fabryk za dobrą kase, resztą socjal i pracownika brak Cytuj
Gość Gosc. Napisano 6 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 6 Lipca 2022 Godzinę temu, Gość Gość napisał: Tanie napoje wyskokowe i piwa dla żuli w niezmiennej cenie także pracowników inflacja nie dotyczy. Jeść za dużo nie musza, byle paliwo do żołądka zatankować. Rozdawnictwo i socjal trwają w najlepsze. Mieszkanie socjalne jest, węgiel przywiozą, rachunki zapłacą, zapomogę dostaną. A nawet jeżeli to za mało to przyjdzie parę koszyków truskawki zbierze i podziękuję bo już na dwa bełty jest. Kto robotny to poszedł do fabryk za dobrą kase, resztą socjal i pracownika brak Zastanawiam się czy ty nie jesteś większym żulem czy menelem od tych których masz na myśli. Niewolnictwo zniesione a jak ci mało zakasuj rękawy i zapieprzaj. Niech każdy liczy na siebie. Cytuj
Gość Esk Napisano 6 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 6 Lipca 2022 1 godzinę temu, Gość Gość napisał: Tanie napoje wyskokowe i piwa dla żuli w niezmiennej cenie także pracowników inflacja nie dotyczy. Jeść za dużo nie musza, byle paliwo do żołądka zatankować. Rozdawnictwo i socjal trwają w najlepsze. Mieszkanie socjalne jest, węgiel przywiozą, rachunki zapłacą, zapomogę dostaną. A nawet jeżeli to za mało to przyjdzie parę koszyków truskawki zbierze i podziękuję bo już na dwa bełty jest. Kto robotny to poszedł do fabryk za dobrą kase, resztą socjal i pracownika brak Dobrze mówisz, u mnie to samo , niedługo pękniemy i nienadążymy robić na tą patologię. Cytuj
gosp.rolne Napisano 6 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 6 Lipca 2022 W dniu 12.10.2019 o 23:05, Gość Marcin napisał: hej a Ja jestem parobkiem u rolnika i się wcale tego nie wstydzę pracuje uczciwie i robię to co lubię Jesteś pracownikiem,tak ja określam ludzi którzy u mnie pracują na gosp.rolnym Cytuj
Gość Gość Napisano 7 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Lipca 2022 19 godzin temu, Gość Gosc. napisał: Zastanawiam się czy ty nie jesteś większym żulem czy menelem od tych których masz na myśli. Niewolnictwo zniesione a jak ci mało zakasuj rękawy i zapieprzaj. Niech każdy liczy na siebie. Problemów z alkoholem nie mam więc jesteś w błędzie, a stawka która place pracownikom czyli 20zl/h to nie stawka niewolnicza. Niewolnicze to są ceny płodów rolnych, które dostaje w tej chwili rolnik Cytuj
Gość Mateusz Napisano 7 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Lipca 2022 (edytowane) Witam stawka w moim gospodarstwie wynosi Od 35-60 zł. Zapraszam do kontaktu. ... Edytowane 7 Lipca 2022 przez IGRiT Forum nie służy przedstawieniu swojej oferty Cytuj
Gość Małorolny Napisano 7 Lipca 2022 Zgłoszenie Napisano 7 Lipca 2022 Operator kombajnu zbożowego z doświadczeniem może i mieć 60zł/h, ale zwykłemu pomagierowi bez doświadczenia to 35zł chyba nie płacisz. No chyba, że uprawiasz marihuanę to może i stać Cię na dobre zarobki dla pracowników Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi