Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Ceny Ziemniaka sezon 2018/2019 - Notowania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Michał
Napisano

No tak aorzedawali bo kredyty trzeba spłacać i żyć też trzeba za coś. Przecież 3/4 tego forum ma kredyt a nie gotówki dość żeby sobie pozwolić na koszty a później na zarobek. 

Ja nie mam kredytu nie mam studni ale daje rade bo przyjdzie kiepski rok a ratke trzeba płacić nauczcie się w końcu liczyć z kosztami z swoją pracą i żeby coś zostało z tego. 

Powodzenia 

Napisano

Dopóki nie spadnie jakiś konkretny deszcz w większości kraju nie ma mowy o obniżkach cen ziemniaka. Na kolejne dwa tygodnie praktycznie nie zapowiadają opadów a teraz mamy krytyczny okres - ziemniak potrzebuje najwięcej wody. Niby deszczowni widać na polach dużo ale to mały odsetek całości upraw. A po drugie przy takich temperaturach i glebach np. 4 klasy to po 3 dniach po deszczowaniu praktycznie nie ma śladu.

Panowie szanujmy swoją pracę i nie opuszczajmy cen!

Gość chłop
Napisano

od 13 leje że świata nie widać plantacje aż się świecą z bujności...

będzie plon i to gruby?

Gość Gość
Napisano

Za późno ten deszcz przyszedł skutki w plonie nieodwracalne 

A są miejsca,że od trzech tygodni kropla nie spadła

Napisano
45 minut temu, Gość chłop napisał:

od 13 leje że świata nie widać plantacje aż się świecą z bujności...

będzie plon i to gruby?

Chlopie  przestan pisac glupoty,

Gość Podlasin
Napisano

Gdzie leje to leje ale przeważnie suszy i wypala szczególnie między Narwią a Bugiem

Gość Ród kraka
Napisano

Ziemniak w Danii usycha premier ogłosił stan klęski panowie trzymać ceny. U nas zapowiada się susza od przyszłego tygodnia nawet 38stopni. Minimalna cena KPR to 30zł worek pozdrawiam

Napisano
4 godziny temu, Gość Michał napisał:

Rybitwy 35 zl malo towaru

Przed chwilą kupowałem 25 zl worek

Gość chłop
Napisano

we wcześniejszych postach pisałem skąd jestem poszukaj

po bardzo suchej i zimnej wręcz tragicznej wiośnie póki co to wody w mojej okolicy na polach nie brakuje i jak nie wydarzy się kataklizm to plony wszystkiego będą bardzo wysokie z czego się cieszę bo w poprzednim sezonie była susza totalna .

Napisano

Gość chłop u Ciebie od maja ciągle pada,jeszcze te ziemniaki nie zgniły? Ty masz tyle wspólnego z uprawą ziemniaka co ja z kosmosem.Mieć takie byki i jeszcze nie handlować to się w głowie nie mieści.

Napisano
2 godziny temu, Darekspire napisał:

Okolice krakowa deszcz przeszedl to wkoncu się zacznie kopanie z prawdziwego zdarzenia 

Co Ci tego deszczu spadł wjechałem po tej burzy i nawet brył dobrze nie rozmoczyło

za dwa dni jak nie popada znów będzie męka na kombajnie

Gość chłop
Napisano

nie kopie bo mam póżne odmiany za które zimą i na wiosnę biorę sowitą zapłatę ...

gdybyś był prawdziwym rolnikiem jak ja to byś wiedział że w maju może padać co dzień i rośliny to wykorzystają....

ale twoja wiedza teoretyczna o rolnictwie jest jak kosmitów o KRUSie ..... nie zazdrość wody na polu tylko się martw żebyś zarobił na swojej suszy.....

znowu pada ??☂️

Gość Rolnik_1
Napisano
12 godzin temu, Gość chłop napisał:

nie kopie bo mam póżne odmiany za które zimą i na wiosnę biorę sowitą zapłatę ...

gdybyś był prawdziwym rolnikiem jak ja to byś wiedział że w maju może padać co dzień i rośliny to wykorzystają....

ale twoja wiedza teoretyczna o rolnictwie jest jak kosmitów o KRUSie ..... nie zazdrość wody na polu tylko się martw żebyś zarobił na swojej suszy.....

znowu pada ??☂️

prawdziwy z ciebie chłop, a nie Rolnik

późne odmiany już w maju potrzebowały u ciebie dużo wody, to chyba za wcześnie posadziłeś jak na późny zbiór

jak byś brał taką sowitą zapłatę to już dawno byś miał studnie i deszczownię i byś narzekał że pada, a nie się cieszył jak dziecko z przedszkola

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...