Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Ceny Ziemniaka sezon 2018/2019 - Notowania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rolnik z pomorza
Napisano

Niech oddają za darmo. W zeszłym sezonie było podobnie. W lipcu na giełdzie w Sieradzu ziemniaki można było kupić po 4 zl/15kg. We wrześniu ziemniaki zaczęły drożeć i każdy widział jaką cena była zimą I wiosną. Ja miesiąc temu skończyłem sprzedawać stare ziemniaki. Ostatni kursy woziłem po 30 zł/15kg przy wydajności Jelly około 50 t. Taki rok się pewnie szybko nie powtórzy ale mam nadzieję że wydajność i cena jesienią będzie godna naszej pracy. Pozdrawiam szanujacych się rolników. 

Gość Gość Dolny Śląsk
Napisano (edytowane)
4 godziny temu, Gość Błaszki napisał:

Przestańcie się nas czepiać widzisz Wrocław ma swój towar z pod Oleśnicy i też jest dno. A tu słyszę Sieradz i Sieradz winny Katowice też dno kolega jest. 

A co za różnica sierdza czy olesnica we Wrocławiu, tak samo jedni i drudzy pałuja cene w dół, ... :D Postoicie pół godziny i galareta w tyłku że jeszcze nie sprzedane, ...

Edytowane przez IGRiT
Usunięto inwektywy
Napisano

Sporo. Godzinę temu wróciłem i tak jak ktoś tu już pisał 15 wywoławcza. Miałem 3t dosyć gróbego to od 4 do 10 na sztuki poszło po 15. Ale na szybko to max12. 

Gość Gość konsument
Napisano
1 godzinę temu, Gość Z Katowic napisał:

Katowice 35

Chyba za 2 woreki zapomniał dopisać???

Gość Śląsk
Napisano

Jak szybko cena spada to ziemniaki będą na jesień drogie.. dwa lata już tak było . Trzeba szanować swoją pracę i swój towar.. winni są rolnicy bo spuszczają ceny jak był stary ziemniak drogi to szło jakoś trzymać cenę a teraz nie można ? Szkoda że w sklepach są ceny z kosmosu.. 

Gość Cyngiel
Napisano (edytowane)
5 godzin temu, Gość Gość konsument napisał:

Chyba za 2 woreki zapomniał dopisać???

Nie cwaniakuj ... Łódź 32 totalny brak towaru Kalisz 30 teraz

Edytowane przez IGRiT
Usunięto inwektywy
Gość Gr.rol
Napisano

To jak te Katowice? 20 zl ? Wrocław wraca do normy Ukrainiec 1.3 placi na zrzutke 

Gość spozniony
Napisano

Witam,

Panowie, jest jeszcze szansa sprzedać starego ziemniaka na giełdzie[zjazdowa.bronisze], jakie ceny teraz z taki "towar"?

Gość Rolnik z centrum
Napisano

Nie znam ceny ziemniaka w Łodzi bo z warzywami byłem , ale tylko kilka busów  pyry było . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...