Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Ceny Ziemniaka sezon 2018/2019 - Notowania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rekin
Napisano

Proszowice 17 czerwony 13-14zolty cenione,skupy 0.90-1zl kal.4+ na paczke jak inne rejony?

Napisano

Dzisiaj byłem na Broniszach i z Irgą było 4 samochody po 80 woreczkow  i 3 samochody katanii. Irga 15 do zapłaty a latania 18-20 zł.

Gość Tomaszek
Napisano

Cena ma giełdzie rożni się tym ze czysta po 17 a rdza po 12. Żółte sztywno 15 zl

(ja poszukuje irgę czystą w środku  zapłacę po 1zł w domu ilości busowe 5 t raz)

Napisano

Tylko jak odróżnisz czystą od rdzy. Myslisz że jak przekroisz 5 szt z worka i nie trafisz to faktycznie niema ? 

Gość Rekin
Napisano

Godzinę temu, Gość k03 napisał:

rybitwy 16/17 za 15tke zolty

A czerwony kal.55+

Gość Gość
Napisano

A jak wyglądają prognozy ziemniaka na marzec czy będzie drożał czy też zostanie bo świeży z zagranicy przyjdzie.

Gość kupiec
Napisano

powinien tanieć  już sami nie wiecie ile wołać za ziemniaki czekajcie do następnego sezonu będziecie się prosić żeby kupić

Gość Wojciech
Napisano

Witam jakie ceny w exporcie np na rumunie żółty 55+ worek szyty 15kg dzięki za info i nie dajmy się Panowie w tym sezonie trzymać cenę ostro ?

Gość Gdhdhrj
Napisano

No będziemy. A teraz raz na jakiś czas poczuj się jak my zazwyczaj. Taniec nie  będą. Francja cena w górę Niemcy w górę Włochy w górę. A młode z Cypru ziemniaka na przemysł nie zastąpią. Tyle. 

Napisano

Kupiec nie narzekaj, jak drogi towar to handlarz jeszcze więcej zarobi .

Napisano

ty kupiec jaki jesteś prosty i nie skomplikowany myślący tylko jak wydymać i zarobić Normalny uczciwy  zna rachunek ekonomiczny Człowieku jak rolnik ma kase kupuje maszyny nawozy napędza koniunkturę na towary kupuje inwestuje Wiem ze pseudo kupcy chcieli by żeby chłop chodził w gumofilcach i nie był niczego świadomy czasy sie zmieniły internet kopalnia wiedzy wiec reasumując czasy ciemnoty się  skończyły

Napisano

Tak w tym roku tanio chcą kupić a jak ziemniak tani był to nikt ani grosza nie dołożył najlepiej wyjeb.. rolnika

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...