Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Ceny ziemniaka młodego 2018

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
Gość Mistrz 1986
Napisano

Kraków rybitwy od4zł 15 kg do 6zł.pozdrawiam wszystkich co sie wybieraja na giełde.

• 3 weeks later...
Napisano

Patrząc na pogodę w nocy i teraz to Bronisze dziś po południu i jutro rano będzie za irgę 3 dychy.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

pan z Zadroża pisze że kupi ziemniaka na Rumunie ciekawe gdzie ma fito trzeba dać namiary inspekcji fitosanitarnej i  skarbówce niech go sprawdzą 

Gość Ocochodzi
Napisano
11 godzin temu, Gość kupiec napisał:

pan z Zadroża pisze że kupi ziemniaka na Rumunie ciekawe gdzie ma fito trzeba dać namiary inspekcji fitosanitarnej i  skarbówce niech go sprawdzą 

Sprowadza źle? Sprzedaje źle? Ludzie czymajta śe te pyry w piwnicy.. nie dogodzi...

Gość RolnyPL
Napisano
12 godzin temu, Gość kupiec napisał:

A w czym ci to przeszkadza czy ma czy niema moze ciebie niech sprawdza

Napisano

A prosze bardzo psełdohandlaże niepłacicie podatków niewystawiacie faktór psujecie innym biznes 

Gość Producent
Napisano

Jak ktoś chce kupić i wysłać to nikogo nie powinno obchodzić czy ma papiery czy nie, ważne że towar wychodzi z kraju.

Trzeba monitorować to co jest wworzone do Polski i tutaj blokować.

Napisano

Handlarzom puszczaja nerwy dobrze bylo jak sie placilo 3 zl i przebieralo w towarze dzisiaj trzeba zaplacic 8 z l a niedlugo  15 zl za 15  nie piszcie glupot bo takajest sytuacja z ziemniakiem w Europie ,przy takim ruchu jak jest obecnie za pare miesiecy nie bedzie czym handlowac  

Gość CZESLAW
Napisano
3 godziny temu, Gość gosc napisał:

Handlarzom puszczaja nerwy dobrze bylo jak sie placilo 3 zl i przebieralo w towarze dzisiaj trzeba zaplacic 8 z l a niedlugo  15 zl za 15  nie piszcie glupot bo takajest sytuacja z ziemniakiem w Europie ,przy takim ruchu jak jest obecnie za pare miesiecy nie bedzie czym handlowac  

tak kolego ja juz przezylem rok 16,17,18  co niemiało być czym handlować juz w grudniu ale w maju kupowalem zagazowany po 5 zl:) pozdrawiam

Napisano
20 godzin temu, Gość CZESLAW napisał:

tak kolego ja juz przezylem rok 16,17,18  co niemiało być czym handlować juz w grudniu ale w maju kupowalem zagazowany po 5 zl:) pozdrawiam

tak  kolego ja juz przezylem  rok  95,99 ,2005  wtedy ziemniaki mozna bylo sprzedac po 20  zl za 15 kg a nawozy ipaliwo bylo trzykrotnie tansze nic nie stoii na przeszkodzie zeby ziemniak kosztowal w  hurcie 2 zl za kg 

Gość producent
Napisano
8 godzin temu, Gość gosc napisał:

tak  kolego ja juz przezylem  rok  95,99 ,2005  wtedy ziemniaki mozna bylo sprzedac po 20  zl za 15 kg a nawozy ipaliwo bylo trzykrotnie tansze nic nie stoii na przeszkodzie zeby ziemniak kosztowal w  hurcie 2 zl za kg 

Kolega ma 100% racji. Jak mi ktoś mówi że ziemniak drogi to ja sie pytam czy kosztuje 5 zł kilo? Ponieważ to dla mnie jest drogo.