Skocz do zawartości
Forum rolników, producentów warzyw i owoców, przetwórców

Ceny Ziemniaka 2017 - Notowania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paweł
Napisano

Wieluń cały czas sprzedaje Denara po 12 i nie tylko ilości tir tylko mniejsze też więc nie wiem skąd to 10 zł 

Gość Rolnik
Napisano

Panowie z czego tu się cieszyć że dają nam za worek 10-12 zł jak w marketach już 2 zł za kilo a czerwone dziś widziałem nawet 2.75 ...

Napisano

12 zł worek ciężko sprzedać  na ta chwilę za towar 5+ 

Co to za przechwalanie się 

A markety dyktuja swoje ceny a rolnik i tak nawet nie dostanie 1zl/kg 

Gość John deere
Napisano
56 minut temu, Gość Roll napisał:

Jaka teraz jest realna cena za ziemniaka vineta irga.. Giełdy. Z domu... 

10 zł

Napisano

W czwartek na rybitwach sprzedane ziemniaki zółte melody po 11 zł worek, rumuni czyscili plac

Napisano

Rumunki sie nauczyly kupic bardzo tanio i bardzo drogo sprzedac u siebie.Kiedys brał samochód co dwa dni teraz woli wziasc jeden na tydzien a zarobi tyle samo.

Gość Sieradzak
Napisano

PISiory miały ułatwić export ziemniaka a tu od nowego roku zaostrzaja kary dla exportu.

Napisano

Jakie maja byc kary za export ziemniaka? Bardzo dobrze ze sie zaostrza drobnica sie wykruszy tylko konkretni i uczciwi beda sadzic.

Gość skup ziemniaka
Napisano

ziemniak staniał czy mi się wydaje. było 80gr a już są oferty po 60gr i mniej. ciekawe co bedzie w styczniu?

Napisano
2 godziny temu, Gość skup ziemniaka napisał:

ziemniak staniał czy mi się wydaje. było 80gr a już są oferty po 60gr i mniej. ciekawe co bedzie w styczniu?

Z tego co ja widzę to idzie w górę regularnie. 80 gr BIG bag lub luz to już norma. W kraju urodziło się ok 20% mniej. Plus eksport właściwie od lipca. Dalej odpowiedzcie sobie sami. Jeśli potanieje to tylko chwilowo. 

Gość Michał
Napisano

Żebyś przypadkiem ty konkretny rolniku się nie wykruszyl. Kredyt na karku pewnie ma i skacze a na przyszły rok pierwszy będziesz płakał. Powodzenia! 

Gość gość
Napisano

ziemniaka jest za dużo ,ktoś nie potrzebnię się podnieca była dobra cena trzabyło sprzedawać

Gość Paweł
Napisano

Panowie spokojnie do czerwca daleko.wesołych świąt ????.nawet dla tego pana co by łyknoł drobnicę .bądzmy normalni i nie pracujmy za darmo.SzANUJMY SiĘ I SĄSIADA.

Gość ziemniak
Napisano

po 80gr już nie idzie kupić ładnego towaru to nie wiem czy staniał a za gale min 1zł trzeba dać

Napisano

90gr. Big bag. 1zl na worki za kilogram. Zainteresowanie ogromne telefony od samego rana na juz chca bo nie ma ładnego towaru.